NARGİLELİK TÜTÜN İHRACINDA ŞART ARANMAYACAK

nargileTütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun, Nargilelik Tütün Mamulü Teknik Düzenleme Tebliği’nde değişiklik yürürlüğü girdi.

Nargilelik tütün mamulü teknik düzenleme tebliğinde (tütün mamulleri seri no: 2) değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğin 1. maddesi “Bu Tebliğ, Türk Standardı (TS) 13445 Nargilelik Tütün Mamulü Standardında Tarifler başlığı altında yer verilen nargilelik tütün mamullerini kapsar.” şeklinde değiştirildi.

Aynı tebliğin 2. maddesine şu madde eklendi: “İhraç amacıyla üretilen nargilelik tütün mamullerinde, TS 13445 Nargilelik Tütün Mamulü Standardında belirtilen şartların varlığı aranmaz.”

TS 13445 NARGİLELİK TÜTÜN MAMULÜ STANDARDI

Tömbeki Nargilelik Tütün Mamulü:

Sadece farklı nevideki Tömbeki tütününün veya bir veya birden fazla menşe ve nevideki tütünün harman reçetesine göre harmanlanması, kıyılması veya parçalanması, koruyucu maddeler katılarak veya katılmadan, katkı maddesi katılarak veya katılmadan elde edilen ve nargile aparatında yakılarak veya ısıtılarak tüketilen tütün mamulü.

Harmanlanmış Nargilelik Tütün Mamulü:

Farklı nevideki Tömbeki tütünün önceden tespit edilmiş harman reçetesine göre harmanlanması, mevzuatında katılmasına izin verilen koruyucu maddeler dışında herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden kıyılması veya parçalanması ve dinlendirilmesi ile elde edilen tütün mamulü.

Harmanlanmış Nargilelik Tütün Mamulü:

Bir veya birden fazla menşe ve nevideki tütünün önceden tespit edilmiş harman reçetesine göre harmanlanması, koruyucu maddeler dışında herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden kıyılması veya parçalanması ve dinlendirilmesi ile elde edilen tütün mamulü.

Aromalı Nargilelik Tütün Mamulü:

Bir veya birden fazla menşe ve nevideki tütünün harman reçetesine göre harmanlanması, kıyılması veya parçalanması, mevzuat kapsamında müsaade edilen oranı aşmamak kaydıyla, tatlandırıcı, gliserin (TS 829’a göre kimyaca saf gliserin), aroma ile koruyucu ve diğer katkı maddelerinin ilavesi ve dinlendirilmesi ile elde edilen tütün mamulü.

CİHAN

Aldığınız Tütün ile İlgili Yorum Yapabilir Aklınıza Takılan Birşey Varsa Sorabilirsiniz