Nargile Nasıl Hazırlanır ve Temizlenir?

nargile nasıl temizlenirNargilenin Hazırlanışı

Öncelikle sıcak su ile yıkadığımız şişemizin içine tercihen su, süt, meyve suyu v.b bir sıvımızı koyarız. Serimizi doldurmuş olduğumuz şişeye oturturuz. Burada önemli olan seri oturttuğumuz da hava kaçırmaması. Kontrol etmek için elimizle lülenin oturtulduğu yeri elimizle kapadıktan sonra marpucun takıldığı yerden üfleriz. Eğer kaçırıyorsa serin oturduğu kısmı bez bantla birkaç kat sararız ve öyle oturturuz. Bir ayrı konu ise serimizin ucu şişede olan sıvının 3-4 cm içinde olması gerekmektedir. Orta kısmı oturttuktan sonra sıra lülemize tütünü koymakta. Tütünü koymakta çok önemlidir. Tütünü lüleye koymadan önce kullanacağımız kadar tütünü kabından çıkarıp, ellerimizde birbirinden ayıra ayıra tel tel hale getirmemiz gerekmektedir.

Lüleye koyarken ise tütünü serpiştire serpiştire mümkün olduğunca bastırmadan koymak gerekmektedir. Bunu yapmamızın nedeni, nargileyi içerken ateşin lülenin alt tarafına ulaşmasını sağlamaktır. Eğer tütünü bastırarak koyarsak, sadece üst tarafını içeriz ve çabuk yanar.
Tütünümüzü koyduktan sonra sıra geldi lüleyi alüminyum folyo ile kapatmaya. Alüminyum folyonun kalınlığına göre 1 en fazla 2 kat folyo ile kaplanır. İnce folyo ile tek kat kaplanırsa, folyo yanabilir. Kapladıktan sonra kürdan amacıyla folyo delinir. Deliklerin miktarı genelde içiciye göre tercihen az veya çok delinir. Ama genelde deliklerin çok bitişik olmamak şartıyla folyonun her tarafı delinir. Sonra lüle yerine oturtulur.
En son ve en önemli şey ise marpuç seçimidir. Her aromanın kendine ayrı marpucu olması gerekmektedir. Muz marpucu elma aromalı bir nargilede kullanılırsa, güzel zevk ve tad vermez. Özellikle nane ve capichino marpuclarının ayrı tutulması gerekmektedir. Çünkü bu iki tütünün tadları çok yoğundur bu yüzden marpuca çabuk işler. Marpuç seçimini yaptıktan sonra, közümüzü koyar, güzel bir sohbet ile nargilemizi içeriz.

Nargile Temizliği

Her nargile içiminden sonra, nargile içilen şişenin içindeki (su, süt, meyve suyu vb) temizlenmelidir. Temizleme önerisi; sıcak ve sabunlu su ile yıkayıp, kuruyana kadar bekletmeniz.
Nargile tütününün tazeliği korunması için kuru ve serin, hava almayan bir kapta muhafaza edilmelidir. Çünkü eğer böyle bir ortamda muhafaza edilmez ise tütün kuruyabilir bozulabilir.
Nargile içimi bittikten sonra lülenin güzelce temizlenmesi gerekmektedir.
Marpucunuzun içinden ılık su geçirerek dikkatlice yıkayın. Yeterince kuruyana kadar bekletin. Duman artıklarından arınmak için serinizi ve bütün delikleri üfleyerek düzenli olarak temizleyin.

Aldığınız Tütün ile İlgili Yorum Yapabilir Aklınıza Takılan Birşey Varsa Sorabilirsiniz